вівторок, 30 липня 2013 00:37

У гей-барах США, Канади та Британії оголошено бойкот російській горілці- ЗМІ

У гей-барах США, Канади та Британії оголошено бойкот російській горілці- ЗМІ
Фото: rbcdaily.ru

Популярні британські бари і клуби для геїв приєдналися до бойкоту російської горілки слідом за десятками гей-барів в США і Канаді.

"Бойкот був викликаний все більш агресивним наступом на права геїв у Росії, в тому числі спірним законом, підписаним президентом Путіним, який забороняє пропаганду" нетрадиційних "відносин дітям", - пише The Independent, не забувши згадати арешти і побиття на недавньому гей-параді в Петербурзі.

"Бойкот горілки з Росії закладами для геїв - це не тільки спроба пошкодити російській економіці. Це спосіб продемонструвати нашу солідарність і той факт, що ми думаємо про гей-і лесбійському співтоваристві в Росії", - заявив один із власників мережі барів і клубів GAY Джеремі Джозеф.

Тим часом голова групи SPI Вал Медведєв, яка виробляє горілку "Столична", вже звернувся до ЛГБТ-спільноти Британії з відкритим листом, в якому всіляко дистанціювався від офіційної позиції Росії. "Столична" завжди була і залишається затятим прихильником і другом ЛГБТ-спільноти ", - написав бізнесмен. За його словами, до того ж ця горілка виробляється не в Росії, а в Латвії, передає BBC.

Нагадаємо, 30 червня Володимир Путін підписав закон про заборону гей-пропаганди серед дітей. Держдума прийняла закон у другому і третьому читаннях 11 червня. Тоді в документі з'явилося формулювання "пропаганда нетрадиційних сексуальних відносин" серед дітей замість не піддаватися визначенню "пропаганди гомосексуалізму".

Крім того, з ініціативи Держдуми було заборонено усиновлення російських дітей-сиріт одностатевими сім'ями, в тому числі за кордоном. 3 липня відповідний закон підписав Путін. Змінами вводиться заборона на усиновлення дітей "особами, що перебувають в союзі, укладеному між особами однієї статі, визнаному шлюбом і зареєстрованому згідно із законодавством держави, в якому такий шлюб дозволено".

Зараз ви читаєте новину «У гей-барах США, Канади та Британії оголошено бойкот російській горілці- ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі