четвер, 23 грудня 2021 02:52

У Чорнобильській зоні б'ють на сполох через лисицю-прохачку
4

У Чорнобилі дика лисиця чи лис постійно виходить на асфальтову дорогу й випрошує їжу у перехожих. Туристи та співробітники місцевих підприємств у захопленні зупиняються біля рудої прохачки, знімають її й кидають щось підживитися.

Про це повідомив Чорнобильський радіаційно-екологічний заповідник у Facebook.

Фото: facebook.com/zapovidnyk2018

Фахівці зазначили, що лише на перший погляд, ця ситуація здається милою. Однак такі дії людей наражають звіра на небезпеку.

"Він (лис. - Gazeta.ua) не тільки отримує шкідливий для нього харч – бутерброди, хліб, солодощі, а й позбавляється страху перед людиною та дорожнім транспортом. Наслідки, думаємо, для всіх очевидні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їдять з рук і позують для фото: на Одещині приручили лисиць

Заповідна територія – не атракціон і не звіринець. А лисиця руда – хижак, якого не можна позбавляти диких інстинктів й перетворювати на придорожню прохачку", - наголосили в заповіднику.

Лисиць заведено вважати хижаками, що володіють інтелектуальними здібностями, частина яких проявляється під час видобутку їжі. Недарма в багатьох слов`янських казках руді відрізняються хитрістю й спритністю, пише Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення УЗВ у Facebook.

У Полтаві, неподалік автобусної зупинки, лисиця напала на двох місцевих жительок. В обласному центрі - це перший випадок, коли дика тварина покусала людей.

Зараз ви читаєте новину «У Чорнобильській зоні б'ють на сполох через лисицю-прохачку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі