субота, 25 травня 2013 15:13

На Черкащині корпорація незаконно видобувала корисні копалини: державі завдано 1 млн. грн. збитків

На Черкащині корпорація незаконно видобувала корисні копалини: державі завдано 1 млн. грн. збитків
Фото: yak-prosto.com

Черкаською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проведено перевірку діяльності однієї з корпорацій області. Результати показали значні порушення у додержанні вимог природоохоронного законодавства.

"Встановлено, що вказана корпорація на території Христинівського району видобувала корисні копалини загальнодержавного значення без спеціального дозволу на користування надрами. Наслідком стало нанесення державі збитків на суму один мільйон гривень. Після перевірки прокуратурою розпочато досудове розслідування", - розказала Вікторія Скорикова з обласної прокуратури.

Проти корпорації відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 364-1 КК України (порушення встановлених правил використання надр та зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині корпорація незаконно видобувала корисні копалини: державі завдано 1 млн. грн. збитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі