неділя, 10 листопада 2013 02:53

В центральній Японії стався сильний землетрус

В центральній Японії стався сильний землетрус
Фото: dni.ru
Сильний землетрус стався в центральній Японії в неділю, 10 листопада. За даними Геологічної служби США, епіцентр землетрусу магнітудою 5,5 знаходився на території префектури Ібаракі, на 41 кілометрі на північний схід від Токіо.

Загрози виникнення цунамі не передбачають, про що оголосило Національне метеорологічне агентство Японії. Даних про жертви і руйнування, викликаних землетрусом, не надходило.

Землетрус, повідомляє Agence France-Presse, відчувався і в районі аварійної АЕС "Фукусіма". Компанія-оператор АЕС стверджує, що ніяких наслідки землетрусу на АЕС не зафіксовано.

Японія розташована в сейсмоактивном регіоні, де регулярно фіксуються землетруси. Один з найбільш сильних руйнівних землетрусів в Японії стався в березні 2011 року. Тоді в результаті землетрусу магнітудою 9,1 і викликаного ним цунамі в Японії загинули 15,8 тисячі людей, ще близько трьох тисяч жителів країни числяться зниклими безвісти. Землетрус і цунамі, що відбулися в березні 2011 року, також стали причиною аварії на АЕС "Фукусіма".
Зараз ви читаєте новину «В центральній Японії стався сильний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі