пʼятниця, 19 березня 2010 16:26

В Австрії жінкам дозволили мати пеніси

В Австрії жінкам дозволили мати пеніси

Вищий адміністративний суд Австрії постановив, що пеніс не перешкоджає жінці бути жінкою. Таке рішення було винесене стосовно 50-річної мешканки Відня, ім"я якої не називається.

Позивач, що з"явився на світ хлопчиком і отримав ім"я Міхаель, психологічно відчуває себе жінкою. Він пройшов курс гормонотерапії, після чого у нього виросли груди. Також чоловік видалив волосяний покрив з тих місць, де у жінок волосся зазвичай не буває.

Міхаель двічі подавав клопотання в міністерство внутрішніх справ з проханням змінити в записах актів громадянського стану його стать на жіночу і ім"я на Мікаелу. Проте двічі отримував відмову, останній раз в лютому 2009 року.

В обгрунтуванні говорилося, що йому спочатку слід розлучитися з чоловічими статевими органами. Проте піти на подібну операцію Міхаель готовий не був. Він побоювався, що оперативне втручання надовго виведе його з ладу, внаслідок чого він може втратити гарну роботу, що загрожує йому "зубожінням і соціальною дезінтеграцією".

Рішення МВС Міхаель оскаржив у суді. У Австрії немає закону, що регламентує подібні випадки, і Вищий адміністративний суд вирішив, що "серйозне оперативне втручання, наприклад, видалення чоловічих статевих органів, не є необхідною умовою для видимого наближення до зовнішнього вигляду іншої статі".

Inopressa

Зараз ви читаєте новину «В Австрії жінкам дозволили мати пеніси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі