середа, 13 жовтня 2010 14:29

В Японії спіймали мавпу, яка покусала 117 людей

В Японії спіймали мавпу, яка покусала 117 людей

Японська поліція зуміла за підтримки місцевих жителів і муніципальних служб зловити макаку, що покусала за останні місяці 117 осіб. Тварина нападала на людей у кількох містечках біля підніжжя гори Фудзі в префектурі Сідзуока, повідомляє Лента.ру.

Вранці в неділю, 10 жовтня, мавпу помітила на своєму балконі одна з місцевих мешканок. Вона впустила тварину всередину, після чого замкнула макаку в одній з кімнат. Мавпа залізла у шафу, звідки місцева поліція, що прибула на місце, змогла дістати її тільки за допомогою сльозоточивого газу.

"Ми відчули значне полегшення, коли спіймали її", - розповів журналістам представник місцевої влади.

За його словами, немає жодних сумнівів в тому, що поліція схопила саме ту макаку. Він пояснив, що в останній раз повідомлення про атаку мавпи надійшло саме з того району, в якому її зловили, а після 10 жовтня напади припинилися.

На початку вересня поліції довелося оголосити спецоперацію по затриманню зграї агресивних макак. У ній брали участь декілька сотень місцевих поліцейських. Місцева влада не припускали, що всі напади в Сідзуоці з 22 серпня здійснила одна мавпа.

Місцева мешканка, в будинку якої зловили тварину, отримає нагороду в 200 тисяч ієн (близько 2,5 тисячі доларів). Про те, яка доля очікує задерикувату макаку, не повідомляється.

Нагадаємо, найгладкіша мавпа мешкає в Британії. Орангутанг Ошін, який живе у притулку "Світ мавп", важить 98 кілограмів. Щоб він схуд, його годують фруктами і йогуртами. Не дають солодощі та вироби з борошна.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Японії спіймали мавпу, яка покусала 117 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі