понеділок, 13 вересня 2010 18:14

На 6-річну росіянку напали вовки в Одеському зоопарку (ВІДЕО)

На 6-річну росіянку напали вовки в Одеському зоопарку (ВІДЕО)

На вихідних в Одеському зоопарку був аншлаг. Дорослі і діти оглядали тварин, які після спеки стали більш активними.

Відпочиваючі з Росії мама і донька зупинилися біля сектора хижаків.

Незважаючи на попереджувальну напис на клітці, мама дозволила дитині перелізти через огорожу, щоб погодувати тварин. Але як тільки дівчинка просунула руку в клітку, вовк напав на неї. Решта почали рвати її на частини й тягнути всередину.

"Все відбулося миттєво, - розповіла очевидець Валентина, - мій чоловік кинувся на допомогу, схопив палицю. Підбігли інші. У справу пішли лопати. Дівчинку дивом відбили".

"Швидка приїхала дуже швидко, - повідомили співробітники Одеського зоопарку, - дівчинку відвезли до лікарні. Зараз ведеться слідство. Коментарі по справі будуть пізніше".

Як повідомили в обласній дитячій лікарні, стан дівчинки важкий.

У неї серйозні пошкодження правої руки та передпліччя, "велика скальпована рана всієї правої половини обличчя, з відривом вушної раковини". Дівчина потребує серйозного лікування.

Проте медики додають, що "дитині просто пощастило" - "вовк запросто міг перекусити шию, мабуть просто не добрався".

Директор Одеського зоопарку Юрій Кучеренко заявив, що мати постраждалої дівчинки визнає, що сама винна в події з дитиною.

"Поведінка вовків цілком природня - це дикі тварини, які борються за їжу. Зоопарк робить все можливе, щоб убезпечити відвідувачів, але хто винен у тому, що вони так себе поводять,  - відзначив Кучеренко. - Ми не можемо тримати звірів у забетонованих клітках і залишити для відвідувачів тільки "око". Зоопарк розрахований на цивілізованих людей, які розуміють, що звірі хижі ".

Наразі правоохоронці встановлюють обставини події.

Нагадаємо, про випадок, коли директор берлінського зоопарку 55-річний Бернхард Блашкевітц на екскурсії для особливо почесних гостей вирішив власноруч погодувати шимпанзе. Коли простягнув руку з фруктом в клітку, мавпа вкусила його за палець.

"КП"

Зараз ви читаєте новину «На 6-річну росіянку напали вовки в Одеському зоопарку (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі