вівторок, 07 вересня 2010 19:07

Ужгородські вулиці патрулюють козаки

Ужгородські вулиці патрулюють козаки
Від сьогодні ужгородські вулиці патрулюють козаки.

Разом з патрульними міліціонерами вони виявляють та попереджають правопорушення. Одягнені козаки у спеціальну камуфляжну форму, пересуваються пішки чи на автомобілях.

Рішення про спільне патрулювання 450 ужгородських вулиць було прийнято місяць тому. До сих пір тривав підбір кандидатів з громадської козацької організації.

Було вирішено, що щодня на вулицях міста чергуватимуть півсотні козаків.

"Щодоби міські вулиці охороняють 60 міліціонерів. За останні місяці рівень злочинності в Ужгороді знизився на 30 відсотків. Козаки допоможуть виявляти правопорушення, зможуть виступати в якості свідків, понятих, будуть оглядати під"їзди багатоповерхівок за місцем проживання. Вирішено, що двоє козаків працюватимуть з одним патрульним міліціонером", - сказав Gazeta.ua начальник Ужгородського міського управління міліції Іван Цьока.

Крім козаків, міліціонери хочуть залучати до патрулювання студентів юридичної спеціальності місцевих університетів та ветеранів міліції.

"Відбиратимемо найкращих студентів. Вони проходитимуть співбесіду і тільки після цього будуть нести патруль. Студенти з ветеранами ходитимуть містом із спеціальною синьо-жовтою пов"язкою на руці за написом "Охорона правопорядку", - додав Цьока.

Нагадаємо, Державна автомобільна інспекція Міністерства внутрішніх справ України неодноразово попереджала іноземців про незаконну діяльність "екологічних патрулів козаків" на дорогах України.

Зараз ви читаєте новину «Ужгородські вулиці патрулюють козаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі