понеділок, 30 вересня 2024 13:50

Влаштувався на роботу в ТЦК і роздавав повістки: ДБР та СБУ "пов'язали" чергового зрадника

Влаштувався на роботу в ТЦК і роздавав повістки: ДБР та СБУ "пов'язали" чергового зрадника
Співробітники ДБР та СБУ затримали чергового зрадника. Фото: dbr.gov.ua

Співробітники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України затримали зрадника, який влаштувався на службу до ТЦК.

Колишній працівник Дар'ївської колонії співпрацював із загарбниками під час окупації Херсонщини. А після звільнення захопленої території пішов служити в ТЦК в Одеській області. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Під час окупації частини Херсонської області колишній інспектор колонії влаштувався на аналогічну посаду до загарбників. Він працював в захопленому закладі на "нову владу" до звільнення частини регіону. А після деокупації вирішив залишитися на підконтрольній Україні території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукав швидких грошей: безробітний зрадник шпигував за локаціями ППО

Чоловіка згодом мобілізували, він став служити в одному з районних ТЦК Одеської області. Там вручав повістки військовозобов'язаним.

"Колегам чоловік розповідав про свою свідому позицію та заперечував співпрацю з окупантами. У результаті проведення оперативно-слідчих дій працівники ДБР знайшли документацію щодо функціонування колонії під час окупації, допитали свідків та викрили перебіжчика. Йому повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі. Його затримали. Вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу.

СБУ та Нацполіція затримали на Закарпатті поплічника РФ, який підпалив авто ЗСУ та Червоного Хреста. Підпалювач виконував замовлення російських спецслужб.

Фігурантом виявився 21-річний переселенець з Вінницької області, який шукав швидких заробітків.

Зараз ви читаєте новину «Влаштувався на роботу в ТЦК і роздавав повістки: ДБР та СБУ "пов'язали" чергового зрадника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі