вівторок, 18 вересня 2007 12:33

Усманов не віддасть колекцію Ростроповича державі

Колекція витворів російського мистецтва XVIII-XIX століття, що належала Мстиславу Ростроповичу й Галині Вишневській і була придбана Алішером Усмановим, не буде передана державі, заявила у вівторок Марина Лошак, власниця галереї "Проун", яка консультувала Усманова з питань придбання колекції. "Колекція точно залишиться в Усманова, і про передачу її державі не йдеться", - сказала Лошак. У даний час, за її словами, вирішується питання про те, де експонуватиметься колекція. "І директор Російського музею Гусєв, і директор музеїв Московського кремля Гагаріна, і директор ДМІМ імені Пушкіна Антонова хотіли б бачити в своїх стінах цю колекцію як експозицію", - сказав на прес-конференції у вівторок глава відділення Sotheby"s в Росії й СНД Михайло Каменський.

Експерти не виключають того, що колекція для подальшого експонування може бути поділена на частини. Можливо, що фарфор буде виставлений в Музеях Кремля, а живопис і декоративно-прикладне мистецтво поділять між Россійським музеєм у Петербурзі та ДМІМ імені Пушкіна в Москві.

Раніше повідомлялося, що рішення про продаж колекції Усманову до початку аукціону було ухвалене Вишневською тому, що новий власник обіцяв зберегти колекцію в цілості й повернути її до Росії.

Представники Sotheby"s також повідомляли, що пропозиція Усманова, яка надійшла в п"ятницю, напередодні призначених на вівторок-середу торгів, супроводжувалася державними гарантіями, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Усманов не віддасть колекцію Ростроповича державі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі