середа, 09 червня 2021 14:06

Усе більше українців усвідомлюють агресію Росії - соціологія

Усе більше українців усвідомлюють агресію Росії - соціологія
Малюнок з акції "Не купуй російське"

71% українців переконані: між Україною і Росією - війна. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова і Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, проведеного з 14 по 19 травня.

Більшість українців (53,5%) визначають конфлікт на Донбасі як російську агресію проти України з використанням місцевих бойовиків. Причому кількість прихильників такої позиції за останні півтора року збільшилася від 45%, повідомляють соціологи.

Так, проти листопаду 2019 року на заході частка прихильників такого визначення зросла від 64% до 74%, у центрі – від 54% до 62%, на півдні – від 22% до 31%, а на сході – від 24% до 33%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канал Мураєва відбувся 228 тис. грн штрафу за образливі заяви в бік Збройних сил України

Що між Україною і Росією йде війна, погоджується абсолютна більшість виборців Володимира Зеленського (85%), Петра Порошенка (88%), Юлії Тимошенко (76%).

Серед виборців Юрія Бойка тільки 31% погоджують з цим твердженням, тоді як 50% його прихильників не згодні.

Соціологи опитали 2020 респондентів в усіх регіонах України, за винятком окупованих Росією Криму і районів Донецької та Луганської областей. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Усе більше українців усвідомлюють агресію Росії - соціологія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі