середа, 05 вересня 2007 10:18

Уряд Іраку не виконав 11 з 18 ключових завдань для поліпшення ситуації

Завдання, поставлені перед іракським урядом з відновлення стабільності та безпеки в країні практично не виконані. До такого висновку дійшли в Управлінні з підзвітності уряду – головному контрольно-ревізійному органі Конгресу США. Доповідь Управління була представлена американським законодавцям у вівторок. У ній, зокрема, йдеться, що уряд Іраку не виконав 11 з 18 ключових завдань, реалізувати повністю вдалося 4, а інші – лише частково.

"Важко сказати, чи пішли хоч би на спад міжконфесійні розбрати, а це найголовніший аспект, – сказав представник Управління з підзвітності уряду Девід Уолкер. – Середнє число терактів, здійснених у липні, практично таке саме, як і в лютому".

Такий висновок – удар по адміністрації Джорджа Буша, яка добилася відправлення до Іраку додаткового 30-тисячного контингенту саме для зміни ситуації на краще. Але представлена доповідь – лише прелюдія до баталій щодо Іраку які, як очікується, розвернуться в Конгресі наступного тижня. 15 вересня адміністрація Буша представить свою доповідь про ситуацію в Іраку. Її автори – посол США в Багдаді Райан Крокер і глава Багатонаціональних сил генерал Девід Петреус. Проте вже зараз відомо, що з висновками Управління з підзвітності уряду Білий дім категорично не згодний, повідомляє EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Іраку не виконав 11 з 18 ключових завдань для поліпшення ситуації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі