четвер, 07 квітня 2022 15:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Знищують міста" - назвали найгарячіші точки в Україні

"Знищують міста" - назвали найгарячіші точки в Україні
На сайті ДСНС уже є анкета для добровольців. Фото: Маріупольська міська рада

Найскладніша ситуація в Україні наразі у Луганській області. Мирних громадян закликають евакуйовуватися.

Окупанти обстрілюють райони Рубіжного та Попасної, сказав радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі всеукраїнського телемарафону, передає Укрінформ.

"Найскладніша ситуація наразі, це, безумовно, на сході України, це, безумовно, Луганщина, це у районі Рубіжного, у районі Попасної… відбувається, по суті, знищення міст. Росіяни продовжують, на жаль, робити все те, що вони робили перед тим у Харкові, Сумах, Чернігові, і так далі – це знищення цивільної інфраструктури. І, безумовно, це Маріуполь, який досі під українським прапором, який досі воює", - розповів радник.

Він також додав, що дуже складною є ситуація на напрямку в сторону Слов'янська і Краматорська.

"Це ключові точки узагалі цього етапу цієї війни, і я думаю, власне кажучи, що від боїв на сході багато у чому залежатимуть і результати, щонайменше, цього етапу цієї війни", - зазначив Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує наступ на Схід України. НАТО передасть Києву зброю - Столтенберґ

Уже кілька днів керівники Донецької і Луганської ВЦА просять мешканців цих областей евакуйовуватися.

"Хотів сказати, що всі гуманітарні коридори, які відкриваються, вони оголошуються офіційно державою. Звертайте на це увагу і, якщо є можливість виїжджати саме цими коридорами – обов'язково нею потрібно скористатися. Тому що ми розуміємо, що єдина стратегія РФ - це стратегія знищення населених пунктів", - сказав Денисенко.

Він також додав, що на сайті ДСНС уже є анкета для добровольців, які мають можливість, здоровʼя та час, щоб обороняти рідну землю.

"Бо нам потрібні ваші руки для того, щоб допомогти у розчищенні завалів на Київщини – у Бородянці, Бучі, у Приірпінні. Уже понад 1000 людей записалися, але нам справді потрібні і ваші руки, і ваша допомога", - зазначив радник глави МВС.

Росія стягує військову техніку на Луганський та Донецький напрямки. Сергій Гайдай попередив, що за кілька днів окупанти можуть піти в наступ.

Мешканців Луганщини просять евакуюватися. Станом на 6 квітня з області вивезли приблизно 30 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «"Знищують міста" - назвали найгарячіші точки в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі