середа, 10 листопада 2010 18:49

ЮНЕСКО не зарахувало Софію і Лавру до "чорного списку"

ЮНЕСКО не зарахувало Софію і Лавру до "чорного списку"

Софійський собор та Києво-Печерська Лавра не були включені в "чорний список" ЮНЕСКО.

Про це на прес-конференції повідомила гендиректор Національного заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська, повідомляє Proua.

"Для нас було радісне повідомлення, що на 34-ій сесії в Бразилії в остаточному рішенні був відсутній рядок про переведення Софії Київської та Києво-Печерської Лаври до списку пам'ятників, які знаходяться під загрозою знищення", - відзначила вона.

Як вважає Куковальська, це є свідченням того, що Україна відстояла свою позицію та довела, що в країні є прогрес в питанні захисту національної культурної спадщини.

Нагадаємо, після інспекції об'єкту весною 2009 року експерти ЮНЕСКО рекомендували українській стороні розширити буферну зону (територію, на якій будь-яке будівництво має узгоджуватися з цією організацією) Софійського собору до Хрещатика та Бессарабської площі, а також ввести мораторій на зведення висотних будівель в центрі міста і на схилах Дніпра (буферна зона Києво-Печерської лаври).

Зараз ви читаєте новину «ЮНЕСКО не зарахувало Софію і Лавру до "чорного списку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі