неділя, 24 грудня 2023 13:32

Умєров висловився про можливі кадрові зміни у командуванні ЗСУ

Умєров висловився про можливі кадрові зміни у командуванні ЗСУ
Міністр оборони Рустем Умєров прокоментував можливі кадрові зміни у командуванні ЗСУ. Фото: pravda.com.ua

Міністр оборони України Рустем Умєров спілкується з усіма командувачами.

Він закликав не політизувати тему щодо стану справ у командуванні та перспектив кадрових змін. Про це міністр сказав в інтерв'ю Суспільному.

Умєрова запитували, зокрема про заяви президента Володимира Зеленського на пресконференції про те, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має відповідати за результати на полі бою.

Міністр сказав, що не буде коментувати питання, поставлені президентові. За його словами, якщо є рішення, стратегічні і воєнні цілі, їх "досягаєш або не досягаєш".

"Якщо я не досягну мети, яку мені поставили, - мене теж звільнять. Тобто, на сьогодні, якщо ми говоримо, що суспільство вимагає ротацію кадрів, ротацію солдат, зміни - формати, підходи, це нормально. Це військовий периметр, і виконувати в ньому завдання - наша робота. Я не вважаю, що треба політизувати це питання. Ми маємо виконувати свої завдання, і ми в команді президента", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bild перекрутив слова Умєрова про звільнення Криму у 2024 році

Щодо аналізу перебігу контрнаступальної кампанії цього року, Умєров наголосив, що західні партнери завжди кажуть: дуже важливо мати lessons learned, тобто вивчені уроки.

"Я зі своєї сторони останні 100 днів дивився, що було зроблено за весь період 2023-го року, 2022-го року. Ми маємо вчитись, дивитися на помилки, щоб не робити їх у 2024 році. Стовідсотково ми дуже прозоро і дуже прямолінійно спілкуємося зі всіма командувачами", - зазначив Умєров.

Міністр також прокоментував ймовірність заміни командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерала Олександра Тарнавського. Він наголосив, що має право розглядати такі питання.

"Але, чи воно буде зроблено, чи не буде - не можу вам сказати, тому що зі своєї сторони ми зараз виконуємо все в штатному режимі", - зазначив Умєров.

За його словами, під час останньої зустрічі з Тарнавським вони обговорили потреби військових, ситуацію на фронті. Йшлося про те, скільки атак відбивають Сили оборони і як уникнути медійних криз.

"Тому, що іноді росіяни проводять ІПСО, що вони десь "прориваються" і так далі. Тобто я більше щодо робочих питань з ним спілкувався", - сказав Умєров.

Він також прокоментував співпрацю між Зеленським і Залужним.

"У нас повинно бути так: є верховний головнокомандувач, потім - міністр, головнокомандувач і так далі. Майже кожен тиждень у нас є селектори, Ставки - і все, працюємо поки в робочому режимі. Якщо будуть питання - я та людина, яка вийде і про це доповість або розповість. Зараз ми працюємо в штатному режимі", - додав Умєров.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції прокоментував запитання щодо оцінки роботи головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Він сказав, що у нього "робочі стосунки" із Залужним. Водночас, за словами президента, головнокомандувач "має відповідати за результат на полі бою, як главком разом із Генштабом".

Зараз ви читаєте новину «Умєров висловився про можливі кадрові зміни у командуванні ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі