вівторок, 01 жовтня 2024 09:11

Умєров повідомив про звільнення своїх заступників та реформу системи закупівель

Умєров повідомив про звільнення своїх заступників та реформу системи закупівель
Міністр оборони Рустем Умєров повідомив про кадрові зміни в міністерстві. Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

Міністр оборони Рустем Умєров підписав подання до Кабміну про звільнення трьох своїх заступників та державного секретаря міністерства.

Звільнити планується заступників міністра Станіслава Гайдера, який перейде переходить на посаду керівника Офіса міністра, Олександра Сергія та Юрія Джигира. А також держсекретаря Людмилу Дараган. Про це Умєров повідомив у Facebook.

Він наголосив, що система Міністерства оборони України - Збройні сили, ГУР та Державна спеціальна служба транспорту - під час воєнного стану є "закритим периметром".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скелети в шафі міністра оборони Рустема Умєрова можуть сприяти новій посаді

"Це означає, що всі процеси всередині мають бути чіткими та контрольованими. Будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них неприпустимі. У цьому контексті проводяться і кадрові зміни", - зазначив Умєров.

За його словами, про нові призначення, включно із заступниками міністра, повідомлять окремо.

Міністр також поінформував про реформу системи оборонних закупівель.

"Спецтехноекспорт" (СТЕ) переходить від ГУР до Міноборони. Поставив завдання - довести до кінця процес очищення системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними та антикорупційними органами. Також продовжуємо реформування Агентства оборонних закупівель (АОЗ) і Державного оператора тилу (ДОТ), наближаючи ці процеси до стандартів НАТО. Найближчим часом будуть створені наглядові ради для обох структур. Подання до КМУ буде зроблено цього тижня", - додав Умєров.

Міністр оборони Рустем Умєров призначив своїм радником колишнього заступника керівника Офіса президента Кирила Тимошенка. Пояснив це тим, що "ніхто не хотів працювати з комунікаціями"

Міжнародні партнери мали зауваження щодо призначення Тимошенка. Умєров говорив про це з дипломатами і сказав, що всі запитання він передасть правоохоронцям..

Зараз ви читаєте новину «Умєров повідомив про звільнення своїх заступників та реформу системи закупівель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі