субота, 25 жовтня 2008 11:03

Помер співак Муслім Магомаєв

Помер співак Муслім Магомаєв

Відомий співак Муслім Магомаєв помер на 67-му році життя після важкої тривалої хвороби, повідомили "Інтерфаксу" в суботу джерела в медичних колах.

В уряді Москви "Інтерфаксу" підтвердили цю інформацію.

М.Магомаєв народився в Баку 17 серпня 1942 року. Всесоюзна популярність прийшла після його виступу в Кремлівському Палаці з"їздів на завершальному концерті фестивалю азербайджанського мистецтва 1962 року. Перший сольний концерт М.Магомаєва відбувся 10 листопада 1963 р. в концертному залі імені Чайковського. У 1963 році М.Магомаєв стає солістом Азербайджанського театру опери і балету ім. Ахундова, продовжує виступати на концертній естраді. У 1964-1965 роках він стажувався в міланському театрі "Ла Скала".

У 1969 році на фестивалі в Сопоті М.Магомаєв отримує I премію, а в Каннах - "Золоту платівку". 1973 року у віці 31 року йому було присвоєне звання народного артиста СРСР. З 1975 по 1989 рік М.Магомаєв був художнім керівником створеного їм Азербайджанського державного естрадно-симфонічного оркестру, з яким багато гастролював по СРСР.

У концертному репертуарі М.Магомаєва було більше 600 творів (російські романси, класичні, естрадні і неаполітанські пісні); він знявся у фільмах: "Нізамі", "Співає Муслім Магомаєв" і "Москва в нотах". М.Магомаєв автор більше 20 пісень, музик до фільмів.

До останнього часу М.Магомаєв жив в Москві, час від часу виїжджаючи на гастролі в міста колишнього Союзу і за кордон, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Помер співак Муслім Магомаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі