четвер, 17 березня 2022 21:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Укрзалізниця створить запас продуктів по всій Україні

Укрзалізниця створить запас продуктів по всій Україні
Укрзалізниця створить стратегічний запас продуктів. Фото: sluga-narodu.com

Від 17 березня Укрзалізниця почне створювати запас харчових продуктів по всій Україні. Не лише закуплять найважливіші продукти, а й розвозитимуть їх по регіонах.

Метою є створити щонайменше місячний запас продуктів харчування, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"А також забезпечити таким запасом кожного українця в зоні проведення бойових дій", – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруські добровольці разом із ЗСУ воюватимуть проти російських орків

Шмигаль наголосив, що Укрзалізниця під час війни стала важливою точкою опори для держави. Залізничники допомагають безкоштовно евакуювати мільйони українців і доставляти тисячі тон продуктів харчування по країні.

У березні уряд додатково виділив Укрзалізниці 18 млрд грн.

"Підприємство вже має розширений функціонал щодо координації, збору, обробки та здійснення перевезень гуманітарної допомоги, забезпечення безкоштовної евакуації громадян та перевезення майна. Сьогодні Укрзалізниця стоїть на передовій забезпечення продовольчої безпеки та функціонування економіки", – сказав Шмигаль.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця створить запас продуктів по всій Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі