пʼятниця, 28 жовтня 2022 13:17

Укрзалізниця поновлює довоєнні маршрути і запускає нові рейси

Укрзалізниця поновлює довоєнні маршрути і запускає нові рейси
Рейс Харків – Ужгород повертається до курсування через Суми, що надасть зручне сполучення північно-східному регіону з Закарпаттям. Фото: uz.gov.ua

Укрзалізниця запускає 14 нових рейсів і поновлює довоєнні маршрути, зокрема оптимізувала 58 рейсів по Україні і за кордон.

28 жовтня Укрзалізниця представила оновлений графік руху поїздів, яким передбачено нові рейси. Серед них чотири поїзди міжнародного сполучення до Кишинева, Перемишля, Хелма та Відня, повідомляє пресслужба перевізника.

"Чотири запроваджені протягом 2022 року нові рейси Інтерсіті+, а також одразу 54 оптимізовані рейси по Україні. Для низки швидкісних маршрутів Укрзалізниця оптимізувала тривалість та час прибуття на кінцеві станції. На дільницях із найбільшим пасажиропотоком вдвічі збільшено кількість вагонів у 17 існуючих поїздах, що дає можливість більш ефективно використовувати парк локомотивів та зменшити витрати електроенергії на тягу", – йдеться у повідомленні.

Укрзалізниця анонсувала рейс № 769/770 Жмеринка – Хутір-Михайлівський як нове експериментальне сполучення для деблокованої північної Сумщини зі столицею та Вінниччиною. Серед нових рейсів також є № 266/265 Ковель – Ужгород і № 65/66 Харків – Умань, який сполучить обидва міста з Дніпром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця відновила сполучення з Краматорськом – поїхав перший поїзд

Три нові напрямки, які відкриють найближчим часом:

– № 111/112 Ізюм – Київ;

– № 131/132 Запоріжжя – Львів (через Київ, Житомир та Ковель);

– № 191/192 Краматорськ – Одеса (через Дніпро).

Крім того, відновлюється ціла низка маршрутів, що курсували до повномасштабної війни:

№ 3/4 Запоріжжя – Львів подовжено до Ужгорода на щоденній основі;

№ 5/6 Запоріжжя – Івано-Франківськ подовжено до Рахова;

№ 15/16 Харків – Івано-Франківськ подовжено до Рахова;

№ 17/18 Харків – Львів подовжено до Ужгорода;

№ 21 Харків – Львів подовжено до Трускавця;

№ 41/42 Дніпро – Львів подовжено до Трускавця;

№ 149/150 Кременчук – Івано-Франківськ подовжено до Ворохти;

№ 45/46 Харків – Ужгород повертається до курсування через Суми, що надасть зручне сполучення північно-східному регіону з Закарпаттям.

Під час тривоги посадка й висадка на вокзалах здійснюються через підземні переходи за їхньої наявності, пасажири очікують в укриттях. У разі спізнення на рейс через тривогу, дозволяється посадка з тим самим квитком на наступний поїзд у тому ж напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця поновлює довоєнні маршрути і запускає нові рейси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі