вівторок, 05 жовтня 2010 15:09

Українським медикам "накинули" 15% до зарплати

Українським медикам "накинули" 15% до зарплати

Кабінет міністрів України встановив надбавку за особливі умови праці в розмірі 15% посадового окладу працівникам медичної сфери, повідомляє УНІАН з посиланням на Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабміну.

За повідомленням Департаменту, цю постанову уряд прийняв на засіданні 29 вересня.

Згідно з ним надбавка буде встановлена лікарям, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою та молодшим медичним сестрам по догляду за хворими, які працюють в будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів, у геріатричних пансіонатах, пансіонатах для ветеранів війни та праці, психоневрологічних інтернатах та дитячих будинках-інтернатах та безпосередньо обслуговують осіб зі зниженою руховою активністю і ліжкових хворих.

Перелік посад працівників, яким встановлюється зазначена надбавка, затверджується керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом.

У документі також зазначено, що Міністерство фінансів під час доопрацювання проекту державного бюджету на 2011 рік зобов'язане врахувати додаткові витрати, пов'язані з виплатою такої надбавки.

Постанова набула чинності 1 жовтня поточного року.

Нагадаємо, новий закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо термінів виплати заробітної плати" зобов'язує роботодавців видавати працівникам аванс - 50% зарплати після двох тижнів праці. Термін виплати - не пізніше ніж через шість днів після відпрацьованого часу. Через 16 днів - решту зарплати. Повну суму мають видати не пізніше сьомого числа наступного місяця.

Зараз ви читаєте новину «Українським медикам "накинули" 15% до зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі