четвер, 14 червня 2018 13:10

Український народ не підтримує одностатеві шлюби - Філарет

Український народ не підтримує одностатеві шлюби - Філарет
За словами Філарета, гей може бути християнином, але тільки по назві

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет переконаний, що українці проти одностатевих шлюбів.

Священослужитель також заявив, що в Україні немає церкви, яка б підтримувала одностатеві шлюби, пише "Українська правда".

Філарет переконаний, що гей-паради в Україні не користуються популярністю, але розмови про них роблять їм гарну рекламу.

"У нас гей–паради вже були, навіть двічі. Скільки там було учасників? Сотня чи дві? І то серед них багато іноземців. А на недавню ходу за сім'ю прийшли 10 тисяч", – сказав патріарх

За словами Філарета, в Україні немає високих ризиків для поширення гомосексуалізму.

"Такого не буде. Тому що немає в Україні Церкви, яка підтримує ці одностатеві шлюби. І не лише Церкви. Ані мусульмани, ані іудеї – ніхто не підтримує. Український народ не підтримує це", - пояснив духівник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помісна церква завершить цикл творення незалежності - релігієзнавець

За словами Філарета, гей може бути християнином, але тільки за назвою.

"Тому в Європі християн багато, але християн лише за назвою. А по життю вони далекі від християнства. А ми хочемо, щоб Церква стимулювала християнське життя", – зазначив патріарх.

У контексті скандалу в Запоріжжі щодо відмови відспівування гея Філарет дав однозначну відповідь.

"Якщо він хрещений, то відспівував би. Тому що він християнин. Грішник, але християнин. Церква молиться за всіх – і за тяжких грішників також, щоб Господь їм простив гріхи", - сказав патріарх.

Війна з Росією стала можлива тому, що в Україні діяв її пропагандист – православна церква Московського патріархату. Про це предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів "Українській правді".

Зараз ви читаєте новину «Український народ не підтримує одностатеві шлюби - Філарет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі