субота, 27 лютого 2021 21:20

Український борщ назвали однією з найкращих страв у світі

Український борщ назвали однією з найкращих страв у світі

Видання CNN склало свій список з 20 найкращих супів у світі. І український борщ в ньому згадується одним з перших - одразу після нігерійського банга і в'єтнамського фо.

"Шматочки ніжного буряка плавають у яскраво-червоному бульйоні супу, який обожнюють в Україні й по всій Східній Європі. Часто приправлений щедрою ложкою сметани, борщ - це не просто буряковий суп. Він має пікантну нотку від квасу - ферментованого бурякового соку, який теж став регіональною особливістю. Хоч цей суп інколи пов'язують з російською кухнею, це твердження надзвичайно спірне", - йдеться в статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На заздрість усім: незвичайні способи нафарширувати яйця

Слідом за борщем видання радить скуштувати французьку рибну юшку з часником і прянощами - буйабес. Цей страва стала кулінарною іконою, яку напряму пов'язують з містом Марсель. В список також потрапив португальський суп кальду-верде, а також чобра-ярік, який готують в Алжирі Лівії й Тунісі, перуанський креветковий суп, іспанський гаспачо, арахісовий суп із Західної Африки, американський гамбо, марокканський суп харіра, грузинський харчо і багато інших.

Приготувати смачний та оригінальний обід просто. Головне мати в запасі трохи часу та перевірені рецепти, які точно не підведуть. Три цікавих рецепту, які приємно здивують ваших рідних.

Зараз ви читаєте новину «Український борщ назвали однією з найкращих страв у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі