середа, 04 серпня 2010 19:50

Українські моряки третій тиждень чекають зарплати у Новоросійську

Українські моряки третій тиждень чекають зарплати у Новоросійську

Дев"ять членів екіпажу судна REF-607 під молдавським прапором, що належить литовській компанії, відмовилися вивантажувати вантаж в порту Новоросійська і з 19 липня не сходять на берег, вимагаючи виплатити заборгованість із зарплати. Весь екіпаж - громадяни України.

Про це передає Інтерфакс-Україна з посиланням на старшого помічника капітана REF-607 Володимира Касаткіна.

"Заробітну плату членам екіпажу не платять з березня нинішнього року, заборгованість перевищила 60 тис. доларів США, при цьому контракти з судновласником в усіх моряків закінчилися 25 липня", - повідомив Касаткін.

Він відзначив, що моряки оголосили акцію протесту, вирішивши не покидати судно до повного розрахунку.

Про тяжкий стан моряків агентству "Інтерфакс-Південь" розповіла інспектор Міжнародної федерації працівників транспорту (ITF) Ольга Ананьіна.

"Моряки судна REF-607 звернулися до мене 19 липня по приходу в порт. На судні до моменту мого візиту працювала інспекція Державного портового контролю, яка виявила безліч недоліків, внаслідок чого судно було затримане. До моменту приходу до Новоросійська у моряків закінчилися продукти і питна вода", - сказала вона.

На даний час воду і продукти харчування на борт суховантажу доставляє морська адміністрація порту Новоросійськ.

Судновласник, на якого чекає український екіпаж, профспілка і адміністрація порту, досі не дав про себе знати.

"Мабуть, йому простіше кинути судно, ніж вирішити всі проблеми, що накопичилися", - відзначила представник ITF.

Вона доповнила, що морська адміністрація порту Новоросійськ тримає ситуацію під контролем, вживаються заходи для забезпечення безпеки.

Суховантаж REF-607 - судно під молдавським прапором, що належить литовській компанії Kenset Assets S.A, розташованій в Клайпеді, поставлений до причалу порту Новоросійськ з вантажем цибулі, уточнила співбесідник агентства.

Зараз ви читаєте новину «Українські моряки третій тиждень чекають зарплати у Новоросійську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі