вівторок, 09 травня 2023 02:18

Українські фотографи отримали Пулітцерівську премію

Українські фотографи отримали  Пулітцерівську премію
Українці отримали Пулітцерівську премію. Фото: Читомо

Українські журналісти Євген Малолєтка, Мстислав Чернов та Василіса Степаненко отримали Пулітцерівську премію.

Вони отримали престижну премію у номінації "За служіння суспільству" (Public Service) за роботи з Маріуполя навесні 2022 року, який перебував під постійними російськими обстрілами, повідомляється на офіційному сайті премії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежник із врятованим собакою та обійми воїна: Зеленський показав 10 фото війни

Ще один українець – Стас Козлюк – став переможцем у складі команди The New York Times, яка отримала першість у номінації "Міжнародний репортаж" (Іnternational reporting).

Пулітцерівська премія (Pulitzer Prize) – одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру в США, заснована видавцем "жовтої преси" Джозефом Пулітцером.

З 1917 року премія вручається щорічно в перший понеділок травня опікунами Колумбійського університету в Нью-Йорку. Розмір премії — 10 тисяч доларів. Із 2017 року розмір премії зріс до 15 тисяч доларів.

Фотографію пораненої вагітної жінки, яку евакуювали з маріупольського пологового будинку, що обстрілювався російськими військами, удостоїли премії World Press Photo.

Знімок зробив фотограф агентства Associated Press Євген Малолєтка 9 березня 2022 року. Він переміг у номінації "Фотографія року".

Зараз ви читаєте новину «Українські фотографи отримали Пулітцерівську премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі