четвер, 15 листопада 2018 15:20

Українське міністерство потерпає від кібератак

Українське міністерство потерпає від кібератак
Міністерство України з питань тимчасово окупованих територій атакували хакери. Фото: korrespondent.net

На офіційний сайт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб України здійснили хакерську атаку. Причетними до кібернападу можуть бути російські спецслужби.

"Чергова кібератака сталася на сайт МінТОТ 14 і 15 листопада після оприлюднення інформації про створення тристоронньої платформи (Україна, Молдова, Грузія), ініційованої міністром Чернишем для протидії гібридним методам впливу РФ", - сповістили у МінТОТ.

У відомстві поскаржились, що хакерські атаки здійснюються протягом останніх кількох днів. Зловмисники намагаються отримати доступ до сайту міністерства. У межах атак невідомі поширюють спам-контент шляхом модифікації сторінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причину кібератак в Україні

Попередню атаку здійснили 2-3 листопада після заяви профільного міністра Вадима Черниша балканським та європейським ЗМІ. Він розповів, що Росія втручається у внутрішні справи багатьох країн, особливо на Балканах.

У Британії повідомили про російські кібератаки на київське метро та Одеський аеропорт. Через це міністр інфраструктури Володимир Омелян провів нараду з керівниками аеропорту та метрополітену. Метою атак було виведення цих підприємств з ладу.

Зараз ви читаєте новину «Українське міністерство потерпає від кібератак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі