середа, 02 листопада 2016 11:48

Українська влада не має права фінансувати агресора - Томенко

Українська влада не має права фінансувати агресора - Томенко

Микола Томенко прокоментував електронні декларації наших чиновників і звернув увагу на тему можливої сплати податків високопосадовцями в бюджет країни-окупанта - Росії.

"Мова йде про наявність у наших високопосадовців підприємницьких структур, нерухомості, землі чи інших активів на території Російської Федерації, утримання яких прямо чи опосередковано призводить до сплати податків у бюджет РФ. Тож вважаю необхідним додаткове інформування декларантів не лише про наявність у них грошових та майнових активів на території Росії чи окупованого нею Криму, а й про сплату податків у тих регіонах за цей період військової агресії", – зазначив лідер громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко в ефірі "Еспресо.tv.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко судитиметься за мандат у Європі

Томенко зауважив, що у цьому сенсі найбільше запитань зараз – до президента Петра Порошенка.

За електронною декларацією Порошенка, окрім трьох юридичних осіб у Росії, які займаються підприємницькою діяльністю та, відповідно, сплачують там податки (мова йде про задекларовані ним АТ "Ліпецька кондитерська фабрика "Рошен", ТОВ "РошенТранс" та ТОВ "Рошен"- Gazeta.ua), у нього є ще низка структур, які розміщені території окупованого Севастополя. Це, зокрема, "Севастопольський морський завод", "Зовнішекономсервіс" – фірма маркетингу і зовнішньоекономічних зв'язків Відкритого акціонерного товариства "Севастопольський морський завод", "Севморрос" ВАТ "Севастопольський морський завод", "Севморверф", "Автотранспортне підприємство "Севмортранс" та "Фінансово-страхова компанія "Адміралтейська".

Микола Томенко нагадав, що, зокрема "Севастопольський морський завод" був націоналізований "урядом Севастополя" 28 лютого 2015 року. "Але виникає запитання: як цей завод та суміжні з ним структури функціонували з моменту окупації Криму з березня 2014 до "націоналізації" підприємства 2015-го? Мова йде про рік їхньої роботи під час фактичної війни України з Росією, коли весь український народ перераховував благодійні внески на українську армію Також важливо з'ясувати, чи інші президентські севастопольські структури, про "націоналізацію" яких невідомо, продовжують працювати і сплачувати податки до російського бюджету?", – зауважив політик.

За словами Томенка, подібні запитання є до депутатів колишньої Партії регіонів Бойка, Новінського та інших посадовців, включно з місцевими чиновниками, які задекларували нерухомість у Росії чи окупованому Криму.

"Чи продовжують вони "спонсорувати" країну-агресора, проти якої воює Україна?", – цікавиться Микола Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Українська влада не має права фінансувати агресора - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі