пʼятниця, 11 березня 2022 22:44

"Українська влада має своє бачення статусу нейтралітету" - Кулеба

"Українська влада має своє бачення статусу нейтралітету" - Кулеба
Кулеба вважає, що можна створити Альянс подібний до НАТО, який гарантувати безпеку Україні.. Фото: rbc

Україна готова обговорювати вимогу Росії щодо нейтрального статусу, але українська влада бачить своє тлумачення нейтралітету.

Про це повідомляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Bloomberg.

"Якщо ми не можемо бути членами НАТО, то можемо побудувати навколо себе щось на зразок НАТО. До альтернативи Альянсу увійшли б країни, які здатні насправді надати Україні гарантії безпеки", - заявив Кулеба.

Напередодні ЄС не підтримав заявку України на вступ за прискореною процедурою. На саміті обмежилися визнанням європейських прагнень України, як зазначено в Угоді про Асоціацію, й розписалися під тим, що Україна частина європейської сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС поетапно відмовиться від російських газу, нафти й вугілля

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Українська влада має своє бачення статусу нейтралітету" - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі