пʼятниця, 24 квітня 2009 14:32

Українці, які відмовляються від щеплень, лікуватимуться самі - МОЗ

Українці, які відмовляються від щеплень, лікуватимуться самі - МОЗ

Міністр охорони здоров"я Василь Князевич вважає, що громадяни України, які відмовилися від щеплень, повинні лікуватися за власний рахунок.

Про це він повідомив сьогодні перебуваючи у Львові.

За його словами, зараз 10% людей відмовляються від щеплень, тим самим ставлять під загрозу своє здоров"я і здоров"я оточуючих.

Князевич зазначив, що інформаційна атака, яка розпочалася після смерті підлітка в Донецькій області, була добре організована.

При цьому міністр не виключає, що хтось може організувати смерть ще однієї людини нібито від щеплення, аби дискредитувати вакцинацію.

Раніше оперативний штаб Міністерства охорони здоров"я з вивчення наслідків проведення імунізації проти кору і краснухи підтвердив, що смерть школяра з Краматорська настала не через вакцинацію.

Незважаючи на це, невикористаний препарат буде переданий Україною іншим країнам або знищений.

За даними ООН, сотні тисяч українців останнім часом відмовилися від запобігаючих щеплень. Вакцинофобію, вважають фахівці, спричинила смерть сімнадцятилітнього хлопця з Донецької області, яка настала після щеплення проти краснухи. Тепер чи не кожен українець може стати потенційним бацилоносієм, стверджують медики.

Нагадаємо, у травні 2008 року після щеплення від кору та краснухи, зробленого індійською вакциною, в місті Краматорськ помер школяр Антон Тищенко. Крім того, з підозрою на поствакцинальні реакції в Україні були госпіталізовані більше 100 людей.

За матеріалами РБК-Україна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українці, які відмовляються від щеплень, лікуватимуться самі - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі