неділя, 21 лютого 2021 11:18

Українці у цьому сезоні не хворіли на грип

Українці у цьому сезоні не хворіли на грип
Через введення карантинних обмежень протягом усього епідеміологічного сезону 2020-2021 року лікарі в Україні не виявили вірусу грипу Фото: pixabay.com

Через введення карантинних обмежень протягом усього епідеміологічного сезону 2020-2021 року лікарі в Україні не виявили вірусу грипу.

Про це повідомила завідувачка відділом вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського Алла Мироненко.

"Поки грипу не було - ми шукаємо, але поки нічого не знайшли. Шукаємо, скрінуємо, але не було. Тому що всі ходять в масках і міграційні процеси дуже обмежені в порівнянні з тим, що відбувається завжди. Якщо все відкриють, грип може початися вже у жовтні", - каже Мироненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запустили сайт про вакцинацію

Епідеміологиня зазначає, що цього сезону епідемії грипу і ОРВІ вже не буде, оскільки діє масковий режим і багато українців продовжує працювати віддалено. Втім епідеміологи не виключають, що в Україну все ще може потрапити якийсь вірус, хоч через карантинні обмеження він не зможе спровокувати спалаху.

Кабінет міністрів повернув адаптивний карантин в Україні і продовжив його до 30 квітня включно. Рішення ухвалили на засіданні уряду 17 лютого. Постанова набирає чинності 24 лютого. В областях знову встановлюватимуть різні карантинні обмеження залежно від епідемічної ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Українці у цьому сезоні не хворіли на грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі