середа, 11 лютого 2015 06:07

Українці спрогнозували, внаслідок чого завершиться війна на Донбасі

Українці спрогнозували, внаслідок чого завершиться війна на Донбасі
Фото: politikum.in.ua

Переважна більшість опитаних користувачів українського сегменту Facebook вважає, що масштабний наступ української армії на Донбасі швидко поставить крапку у цій війні.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного у Facebook.

Зокрема, відповідаючи на запитання "На Вашу думку, який варіант найшвидшого завершення війни на Донбасі найбільш реалістичний?", 47% респондентів вказали відповідь "проведення українською армією масштабної наступальної операції, відновлення контролю над українсько-російським кордоном".

Крім того, 31% опитаних вважають, що конфлікт на Донбасі у нинішньому форматі триватиме ще довго.

Водночас, на успішність переговорів "нормандської четвірки" та ухвалення всіма сторонами нового мирного договору розраховують 12% користувачів. Вони обрали варіант "підписання мирного плану Олланда-Меркель: створення буферної демілітаризованої зони, надання широкої автономії ЛНР та ДНР у складі України".

Разом з тим, 7% респондентів розглядають, як найбільш реальний варіант найшвидшого завершення війни на Донбасі, відмову Києва від військових претензій на окуповані бойовиками території та повне їхнє відокремлення від України.

Ще 3% заявили, що їм байдуже, як ця війна завершиться, аби по-швидше.

Крім того, учасникам опитування було запропоновано озвучити власний варіант припинення війни на сході України. Більшість з них спрогнозувала, що таке можливе за умови дестабілізації ситуації всередині Росії, розпаду цієї держави, внаслідок смерті Путіна тощо.

Також серед можливих варіантів кінця бойових дій на Донбасі називались "ліквідація головних сепаратистів-олігархів" і навіть початок "гібридної третьої світової війни у Light Version".

Опитування проводилось у період з 9 по 11 лютого 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Українці спрогнозували, внаслідок чого завершиться війна на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі