четвер, 10 березня 2022 15:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці оцінили шанси Росії перемогти у війні

Українці оцінили шанси Росії перемогти у війні
Триває 15 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/CinCAFU

Українців, які взагалі не вірять в перемогу нашої країни, практично немає. Більшість (57%) вважає, що Україна зможе перемогти у війні з Росією у найближчі тижні.

Про це свідчать результати опитування соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з ним, ще 18% респондентів думають, що війна триватиме кілька місяців. 9% припустили, що війна закінчиться за півроку-рік чи більше.

91% опитаних, думаючи про ситуацію в Україні, відчувають надію. 6% відчувають безвихідь. У всіх регіонах спостерігається максимальний рівень відчуття надії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемир'я не буде: завершилися переговори Кулеби та Лаврова

Також понад 80% відповіли, що якимось чином допомагають у захисті Україні: допомагають як волонтери або фінансово.

Найбільш оптимістично налаштовані жителі західного регіону, але і в інших областях більшість вірить, що війна триватиме недовго.

Опитування проводили шляхом телефонних інтерв'ю на території всієї України, окрім тимчасово окупованих територій впродовж 8-9 березня. Загалом опитали 1200 людей різного віку, типу поселення, статі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Українці оцінили шанси Росії перемогти у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі