середа, 06 травня 2020 20:23

Українці назвали головні досягнення й помилки Зеленського

Українці назвали головні досягнення й помилки Зеленського
Володимир Паніотто розповів про досягнення та помилки Зеленського. Фото: надане Володимиром Паніотто

У президента Володимира Зеленського після року рейтинг все ще високий порівняно з попередніми президентами. Які події безпосередньо впливають на підтримку виборців та що розхитує його рейтинг розповів соціолог Володимир Паніотто аналізуючи результати опитувань.

"Найбільше похитнув рейтинг глави держави закон про ринок землі. Багато років нав'язували: земля – єдине, що в нас залишилося, її скуплять іноземці. У більшості сформувалося стійке негативне ставлення до продажу. У квітні за цей закон було 26 відсотків опитаних, а проти – 60", - каже експерт.

Зеленський не зможе задовольнити всіх своїх виборців. Має підтримку і сходу, й заходу.

"У них різні очікування. Одні розчаровані, що не налаштований на швидке замирення з Росією. Інші – що недостатньо тягнеться до Європи. Продукує незадоволення й телевізор. Зеленського критикують і проєвропейські, і проросійські канали. Між тим 70 відсотків населення вважають телебачення головним джерелом інформації.На думку українців, головне досягнення глави держави – звільнення полонених. А також докорінна зміна влади та поновлення переговорів у "нормандському" форматі", - пояснює Паніотто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому в Зеленського тримається високий рейтинг

Були три головні обіцянки – встановлення миру на Донбасі, зростання економіки й подолання корупції. Коли запитуємо, чи успішно справляється влада по цих трьох позиціях, переважна більшість вважають, що ціль не досягнута, додає.

Читайте повне інтерв'ю зі соціологом Володимиром Паніотто в найближчому номері журналу "Країна".

Якби президентські вибори відбулися наприкінці квітня, то чинного главу держави Володимира Зеленського готові підтримати 27,7% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Українці назвали головні досягнення й помилки Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі