понеділок, 21 березня 2016 14:44

Українці Італії передали бійцям АТО теплі речі

  Фото: Валентина Головашова
Фото: Валентина Головашова

Українська громада італійського міста Кальярі передала українським бійцям, що перебувають в зоні АТО, теплі речі.

Під час акції "Зігрій солдата на фронті", яку організувала діаспора, лише за один день зібрали 150 євро. На ці кошти волонтери закупили 20 теплих флісових італійських светрів по 7,5 євро за штуку. Через довірену волонтерку Наталю Вінник із Сум їх передадуть у зону АТО.

"Можете пишатися, що зараз кращі українські молоді хлопці на передових позиціях під Авдїївкою та Мар'їнкою вдягнуті у ваші кофти, які минулого разу передавали. Ці також ось за кілька днів відвезуть у найгарячіші точки на карті АТО", - повідомила Вінник

Організована акція - безстрокова. Волонтерка Валентина Головашова, засновниця волонтерської групи "З Україною в серці", що об'єднує українських активістів у місті Кальярі, закликає діаспору і надалі жертвувати на допомогу українським бійцям.

"Не зупиняємося! Збираємо по можливості кошти. Хто скільки зможе: від 1 євро і до безмежності. Окрім теплого одягу також потрібні кава, чай, печиво, солодощі, продукти, приладдя для гоління. Українці з Кальярі, долучайтеся. Не залишаймо наших воїнів наодинці з агресором", - каже Головашова.

Десять років тому вона поїхала з Сум на заробітки до Італії. Лишилася там жити. Останні два роки активно допомагає українській армії, збирає кошти, купує необхідні в зоні АТО речі.

За її словами, в Італії діє 32 волонтерські групи, які займаються допомогою Україні. Однак, працюють розрізнено. Головашова ставить собі за мету їх об'єднати.

"Серед діаспори нашого міста лише близько півсотні активних людей. Решта - з'являються, а потім зникають. У кожного свої клопоти. На жаль, 90 відсотків громади - пасивні і байдужі. Руки опускаються", - зітхає Головашова.

Минулого року вона відвідала зону АТО. 12 днів їздила фронтовими містами, дивилася, чи за призначенням роздають речі, зібрані українцями з Італії.

Каже, що зазвичай їх закуповують поступово і невеликими партіями, бо оренда складів коштує дорого, тож речі просто ніде зберігати.

Нагадаємо, українці Італії вийшли на мітинг на підтримку Надії Савченко.

  Фото: Валентина Головашова
Фото: Валентина Головашова
  Фото: Валентина Головашова
Фото: Валентина Головашова
Зараз ви читаєте новину «Українці Італії передали бійцям АТО теплі речі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі