пʼятниця, 16 жовтня 2009 12:29

Україна запобігає розповсюдженню вірусу африканської чуми

Україна запобігає розповсюдженню вірусу африканської чуми

Українські прикордонники приймають посилені заходи щодо недопущення потрапляння і розповсюдження в Україні вірусу африканської чуми свиней у зв"язку зі спалахом цього захворювання в Російській Федерації, зокрема, в сусідніх з Україною областях.

З 16 жовтня українсько-російська ділянка держкордону охоронятиметься в посиленому режимі. У пунктах пропуску здійснюватиметься спільний прикордонно-митний контроль всіх транспортних засобів, які прямують на територію України з РФ.

З 18 жовтня буде обмежено пропуск транспортних засобів через місцеві пропускні пункти. Транспорт, за винятком рейсових автобусів, прямуватиме в найближчі пункти пропуску для міжнародного і міждержавного сполучення для проходження митного, ветеринарного контролів.

Також підсилять оглядову роботу в залізничних пунктах пропуску, де всі пасажирські вагони перевірятимуть групи, до складу яких увійдуть представники Державного департаменту ветеринарної медицини.

У прикордонних районах і населених пунктах, розміщених безпосередньо біля держкордону, буде посилений контроль з метою перекриття вірогідних шляхів переміщення через кордон диких і домашніх тварин, а також контрабанди м"яса та м"ясопродуктів.

"Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «Україна запобігає розповсюдженню вірусу африканської чуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі