четвер, 26 липня 2007 15:06

Україна встановила дипвідносини з 172 державою

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

За повідомленням, у четвер у Парижі відбулася урочиста церемонія встановлення дипломатичних відносин між Україною й Монако у формі обміну нотами.

Нота МЗС України й нота-відповідь Департаменту з питань зовнішніх відносин Монако становлять Договір про встановлення дипломатичних відносин між країнами.

Після завершення врочистої церемонії Посол України у Франції Костянтин Тимошенко й Посол Монако у Франції Жак Буасон провели двосторонню зустріч.

Під час зустрічі сторони висловили готовність своїх країн на основі взаємоповаги до суверенітету, незалежності, територіальної цілісності й невтручання в справи кожної з держав розвивати двостороннє співробітництво в галузях, які становлять взаємний інтерес.

У ході зустрічі також було обговорено питання взаємодії України й Монако в рамках міжнародних організацій, зокрема ООН, ЮНЕСКО й Міжнародного бюро виставок.

Монако стало 172 державою, з якою Україна встановила дипломатичні відносини.

Як повідомляло агентство, 6 лютого Президент Віктор Ющенко вповноважив посла у Франції Юрія Сергєєва підписати угоду між Україною й Монако про встановлення дипломатичних відносин, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна встановила дипвідносини з 172 державою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі