неділя, 09 липня 2023 06:17

Україна виграла від заколоту "вагнерівців" ‒ ISW

Україна виграла від заколоту "вагнерівців" ‒ ISW
За словами аналітиків, своїм бунтом ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин приніс користь Україні. Фото: kyiv24.news

Наслідки бунту "вагнерівців" в РФ все ще залишаються неясними для самих бойовиків та їхнього ватажка Євгена Пригожина.

Однак, очевидно, що Україна вже виграла від цього заколоту і може виграти ще більше. Про це у новому зведенні повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадянська війна в РФ неминуча: Подоляк назвав три дії, які можуть її пришвидшити

На думку аналітиків, президент РФ Володимир Путін після бунту 24 червня, швидше за все, не дозволить "вагнерівцям" воювати в Україні. Це може назавжди знизити загальну здатність Росії вести наступальні дії.

"Поспішний відхід ПВК "Вагнера" з Бахмута Донецької області зруйнував російські позиції в цьому районі та сприяв тактично важливим успіхам, яких українські сили досягли навколо міста", ‒ зазначають експерти.

В режимі російського диктатора Володимира Путіна вже є тріщини, і незабаром вони можуть дійти до фундаменту, адже в РФ хоч і особливо нікому влаштовувати громадянську війну задля відстоювання власних прав, зате є охочі боротись за власні інтереси.

Зокрема, йдеться про людей з власною громадянською позицією, які готові захищати свої права і боротись за них. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «Україна виграла від заколоту "вагнерівців" ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі