пʼятниця, 30 жовтня 2020 12:53

Україна отримала мільйонні збитки через злочини посадових осіб

Україна отримала мільйонні збитки через злочини посадових осіб
До суду вже скеровано 595 кримінальних правопорушень. Фото: https://www.facebook.com/irina.venediktova.31

Через злочини у бюджетній сфері Україна отримала 160 млн грн збитків.

Серед правопорушень розтрати, привласнення, зловживання і недбалість з державними грішми, схеми з бюджетом, митними платежами чи податками, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Ми маємо різко реагувати на всі порушення законодавства, особливо у бюджетній сфері - вони коштують дуже дорого для нашої держави, тим більше в такий економічно і епідемічно складний період. Тому розтрати, привласнення, зловживання і недбалість з державними грішми, схеми з бюджетом, митними платежами чи податками – те, за що треба жорстко "бити по руках", - сказала генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відправимо суддів-зрадників до Ростова" - громадськість зібралася під Конституційним судом

Правоохоронці вже повідомили про підозру особам у вчиненні 192 таких правопорушень. До суду скеровано 595 кримінальних справ.

"Установлено 160 млн грн збитків, із яких вже відшкодовано 7 млн гривень. З метою забезпечення відшкодування спричиненої шкоди накладено арештів на 74,2 млн грн та заявлено позовів на понад 79 млн грн", - йдеться у повідомленні.

27 жовтня Конституційний суд України визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за недостовірне декларування. У НАЗК заявили, що через рішення КСУ закриють Реєстр електронних декларацій.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала мільйонні збитки через злочини посадових осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі