середа, 23 червня 2021 14:19

Україна - не Росія. Соціологи назвали кількість прихильників Сталіна

Більшість росіян вважають, що колишній голова ради міністрів СРСР Йосип Сталін є культовою особою. Українці думають навпаки.

56% росіян згодні з тим, що "Сталін - великий вождь", в Україні так вважають 16%. 2019 року кількість шанувальників Сталіна в Росії становило 70%, а в Україні - 16%, про це свідчать результати опитувань Київського міжнародного інституту соціології та Левада-центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 80 років тому розпочалася німецько-радянська війна - фото

З повагою, захопленням або симпатією до Сталіна ставляться 60% росіян і 17% українців. Приблизно третина жителів України та Росії обрали нейтральну позицію.

Опитування поміж українців провели 8-9 червня 2021 року, телефоном опитано 2007 респондентів від 18 років. Похибка не перевищує 2,4%.

Росіян опитали 20-26 травня - 1620 осіб понад 18 років в особистих інтерв'ю. Похибка не перевищує 3,4%.

Автор: levada.ru
  Ставлення Росії та України до Сталіна
Ставлення Росії та України до Сталіна
Автор: levada.ru
  Особисте ставлення до Сталіна
Особисте ставлення до Сталіна
39% росіян вважають радянського диктатора Йосипа Сталіна найвидатнішою людиною у світовій історії, а 30% - ідеолога СРСР Володимира Леніна. Водночас лише 15% опитаних дали таке звання президенту РФ Володимиру Путіну.
Зараз ви читаєте новину «Україна - не Росія. Соціологи назвали кількість прихильників Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі