вівторок, 22 червня 2021 02:48

40% - у Сталіна, майже втричі менше у Путіна. Росіяни в опитуванні обирали найвидатнішу людину в історії

40% - у Сталіна, майже втричі менше у Путіна. Росіяни в опитуванні обирали найвидатнішу людину в історії
Росіяни підтримали Сталіна. Фото: Історія

39% росіян вважають радянського диктатора Йосипа Сталіна найвидатнішою людиною в світовій історії, а 30% - ідеолога СРСР Володимира Леніна.

У той же час тільки 15% опитаних дали таке звання президенту РФ Володимиру Путіну, свідчать дані соціологічного дослідження Левада-Центру.

Останній раз таке опитування там проводили в 2017 році. З тих пір визнання Сталіна зросла з 38% до 39%. Також серед лідерів цього року є письменник Олександр Пушкін (23%), цар і імператор Петро I (19%) і космонавт Юрій Гагарін (13%).

Найбільше рейтинг впав у чинного президента Росії Володимира Путіна. У 2017 році його називали в списку найбільших 34% росіян, а в 2021 році - тільки 15%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 90% американців хочуть, щоб Байден боровся проти агресії РФ у світі

Президент України Володимир Зеленський вже два роки лідирує в усіх рейтингах. На другий рік президентства Зеленського українці готові голосувати за нього більше ніж інших політиків.

Зараз ви читаєте новину «40% - у Сталіна, майже втричі менше у Путіна. Росіяни в опитуванні обирали найвидатнішу людину в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі