пʼятниця, 04 лютого 2011 13:34

Україна направила миротворців на війну у Кот-д'Івуар

Україна направила миротворців на війну у Кот-д'Івуар

Верховна Рада України схвалила рішення Президента направити на три місяці миротворчий контингент у Кот-д'Івуар.

За відповідний закон про схвалення рішення Президента України щодо спрямування миротворчого контингенту для участі України у наданні підтримки операції ООН у Кот-д'Івуар N8057 проголосували 254 народні депутати: 177 регіоналів, 24 депутати від НУНС, 20 депутатів від Блоку Литвина і 33 позафракційні.

Передбачається передислокувати три вертольоти Мі-24, що перебувають з виконанням миротворчої місії у Ліберії. Для їхнього обслуговування прямує контингент до 60 осіб терміном на три місяці. Фінансування передбачено за рахунок державного бюджету з подальшим відшкодуванням цих витрат з бюджету ООН.

Нагадаємо, сьогодні глава Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, виступаючи в парламенті під час обговорення проекту закону про схвалення рішення Президента України щодо спрямування миротворчого контингенту в Кот-д'Івуар, заявив, що Верховна Рада направляє українських солдат на війну. За його словами, 7 з 11 членів комітету з питань національної безпеки і оборони підтримали рішення рекомендувати парламенту відхилити цей законопроект.

З початку грудня минулого року в Кот-д'Івуарі триває гостра внутрішньополітична криза.

Вона виникла після того, як Лоран Гбагбо і Алассан Уаттара були по черзі названі переможцями президентських виборів.

Останнього як нового Президента вже визнало міжнародне співтовариство. Однак Гбагбо, який утримує контроль над силовими структурами і засобами масової інформації, не визнає легітимними підсумки виборів і відмовляється покидати пост глави держави. Внаслідок зіткнень між прихильниками нинішнього Президента і лідера опозиції загинуло понад 247 осіб.

Як повідомлялося, Україна планує також нарощувати свою присутність в Афганістані.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Україна направила миротворців на війну у Кот-д'Івуар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі