понеділок, 07 червня 2021 20:23

Україна має три фронти: кримський, донбаський та азовський - Безсмертний

Україна має три фронти: кримський, донбаський та азовський - Безсмертний
Роман Безсмертний: "На чолі Української держави людина, яка не збирається у цій війні перемагати". Фото: Тарас ПОДОЛЯН, Gazeta.ua

Президент України хоче припинити війну, а не перемогти в ній. Команди про припинення вогню відвертають армію від головнокомандувача. Війна точиться не лише на теренах України, а й на Чорному морі.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів дипломат Роман Безсмертний.

"Володимир Зеленський колись видав фразу, що нема коли займатися стратегією, бо треба припинити війну, – каже він. – Це абсурд. Війни не відкладаються, не припиняються – в них або перемагають, або зазнають поразки. Третього варіанту немає. Ця термінологічна неадекватність – не обмовки. Це Фрейд. На чолі Української держави людина, яка не збирається у цій війні перемагати. Він хоче припинити її. Це означає – зробити безкінечною.

Хто цей наратив сюди продавлює? Безумовно, Росія. Що легше – вразити ворога чи дати команду не стріляти? От і виникає напруження між армією і верховним головнокомандувачем, між суспільством і владою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТКГ назвали тему для переговорів Зеленського з Путіним

Українська влада зовсім не приділяє уваги війні на морі, вважає Роман Безсмертний.

"Україна має три фронти: кримський, донбаський та азовський. Про останній зовсім нічого не говориться. Він зник з радарів. Немає усвідомлення, що у Чорному морі теж іде війна. Протистояння, які там велися, спричиняли повне знищення флотів. Якби морські угоди щодо використання Чорного моря були виконані, то на Росію вже давно б накинули зашморг. Поки що в Києві не розуміють, що війна іде і на суші, і на морі", – наголошує дипломат.

Повне інтерв'ю з Романом Безсмертним читайте в журналі "Країна"

Зеленський запропонував Путіну провести зустріч у Ватикані. Президент України заявив, що спочатку говоритиме про завершення війни на Донбасі й відведення російських військ, а вже потім про відновлення відносин.

Водночас Путін не бажає обговорювати із Зеленським ситуацію на Донбасі. Тому невідомо, чи готовий президент Росії їхати в третю країну для переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Україна має три фронти: кримський, донбаський та азовський - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі