середа, 28 квітня 2021 14:44

Путін відповів Зеленському на пропозицію зустрітися у Ватикані

Путін відповів Зеленському на пропозицію зустрітися у Ватикані
Путін готовий говорити із Зеленським. Фото: reuters.com

Президент Росії Володимир Путін поки що не отримував офіційної інформації щодо ідеї президента України Володимира Зеленського провести зустріч у Ватикані.

У Кремлі переконані, що Зеленський хоче обговорювати двосторонні відносини держав, сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

"Президент Зеленський сказав, що це могло бути ідеальним місцем для зустрічі. Звичайно, про це поки що офіційно не знає ані Ватикан, ані російська сторона. Ми не отримували жодної інформації про те, що конкретизовано і сформульовано таку пропозицію", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держсекретар США назвав умову співпраці з Росією

Путін не бажає обговорювати із Зеленським ситуацію на Донбасі. Тому невідомо, чи готовий президент Росії їхати в третю країну для переговорів.

"Про це потрібно говорити в рамках "четвірки". Сам Путін зазначив, що в разі готовності говорити по двосторонні відносини він буде радий бачити президента Зеленського в Москві. Інших конкретних формулювань ми поки що не бачили", - додав Пєсков.

Володимир Зеленський запропонував Путіну провести зустріч у Ватикані. Президент України заявив, що спочатку говоритиме про завершення війни на Донбасі й відведення російських військ, а вже потім про відновлення відносин.

Зараз ви читаєте новину «Путін відповів Зеленському на пропозицію зустрітися у Ватикані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі