понеділок, 30 листопада 2009 16:25

Україна і Молдова розпочнуть демаркацію державного кордону

Україна і Молдова розпочнуть демаркацію державного кордону

Сьогодні, 30 листопада, прес-служба Міністерства закордонних справ повідомила про досягнуті домовленості між Україною і Республікою Молдова про початок найближчим часом робіт з демаркації (проведення лінії кордону нап місцевості - ред.) центральної (придністровського) ділянки українсько-молдовського державного кордону.

Сторони також погодилися з необхідністю прийняття дієвих кроків для прискорення процесу остаточного завершення договірно-правового оформлення державного кордону.

Такі домовленості були досягнуті за підсумками консультацій між заступником міністра закордонних справ України Костянтином Єлісеєвим і заступником міністра закордонних справ і європейської інтеграції Республіки Молдова Андрієм Поповим, які відбулися 28 листопада 2009 у Києві.

Українська та молдовська сторони погодилися також прискорити врегулювання комплексу питань про взаємне визнання прав та врегулювання відносин власності шляхом підписання найближчим часом відповідного протоколу.

Було домовлено про спільні кроки з метою збереження та примноження екосистеми басейну річки Дністер. Сторони підкреслили готовність підписати україно-молдавська угода про забезпечення прав національних меншин.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Україна і Молдова розпочнуть демаркацію державного кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі