середа, 20 липня 2016 02:58

Україна чекає відповідь від РФ на запит про відеодопит Януковича - Петренко

Україна чекає відповідь від РФ на запит про відеодопит Януковича - Петренко
Фото: korrespondent.net

Україна чекає відповідь від РФ на запит про відеодопит Януковича.

Українська сторона очікує відповідь Мін'юсту РФ на запит про проведення допиту в режимі відеоконференції екс-президента Віктора Януковича і колишнього командувача внутрішніми військами МВС Станіслава Шуляка в суді за звинуваченням "беркутівців" у розстрілах на Євромайдані.

Про це в інтерв'ю 5 каналу повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується РФ (відповідей російського Мін'юсту на запити Мін'юсту України - ІФ), тут прогнози робити - справа безперспективна, бо та сторона мотивується не юридичними актами і міжнародними договорами, а політичною доцільністю", - сказав Петренко.

Разом з тим він запевнив, що українська сторона робить все можливе, щоб правоохоронні органи мали "всі інструменти для доказової бази".

Він пояснив, що у РФ є ще час для прийняття рішення. При цьому Петренко підкреслив, що відмова російської сторони в цьому проханні не стане на заваді розслідуванню.
"Але для українських правоохоронних органів у зв'язку з тим, що справи проти Януковича розглядаються в процесі заочного кримінального провадження, не буде перешкодою, навіть якщо РФ не буде виконувати Конвенцію або не надаватиме інформацію або доступ для проведення слідчих дій на тій території українськими слідчими", - заявив він.

"Ми виконуємо всі процедури для того, щоб рішення, які будуть винесені, вирок, який буде винесено фігурантам цієї справи, був абсолютно законним", - підсумував міністр юстиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Януковича сподівається перепоховати сина на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Україна чекає відповідь від РФ на запит про відеодопит Януковича - Петренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі