вівторок, 24 травня 2022 13:58

Україну накриють потужні грози з градом і шквали: прогноз на червень

Україну накриють потужні грози з градом і шквали: прогноз на червень
Дали прогноз середньої місячної температури та кількості опадів на червень. Фото: pixabay.com

У червні середня місячна температура повітря становитиме +18...23°С.

У гірських районах до +15...19°С, що буде на 1-1,5 градуса вище за норму, повідомляє Укргідрометцентр.

"У червні активізується грозова діяльність, частіше спостерігатимуться град і шквали. Дані багаторічних спостережень свідчать, що середня місячна температура повітря в червні становить +17...22°С", - ідеться в повідомленні.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується близько 49-108 мм, а в Карпатах - 109-164 мм, що в межах місячної норми. Середня місячна кількість опадів складає 39-93 мм, у Карпатах - 101-184 мм, а в Криму місцями - 28-37 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину країни заливатимуть дощі: де чекати на грози

Абсолютний мінімум температури повітря становить 0...+9°С, у Карпатах, горах Криму, північних, північно-західних і східних областях місцями до -3°С, а на високогір'ї Карпат до -5°С.

Абсолютний максимум температури повітря - +32...38°С, у південних і східних областях місцями до +39°С, а в Карпатах і горах Криму не вище за +25...33°С.

Народний синоптик розповів, коли чекати спеки в Україні. Цьогоріч очікувати на температуру +30°С на початку літа не варто. Червень не буде спекотним. Натомість слід бути готовими до опадів і помірного тепла влітку.

Зараз ви читаєте новину «Україну накриють потужні грози з градом і шквали: прогноз на червень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі