пʼятниця, 02 серпня 2024 13:07

Українців здивували прогнозом на вихідні

Завтра над центральною частиною Європи розляжеться антициклон Julian, над Чорним морем - антициклон Halil.

Це зумовить дощі та грози 3 серпня у західних областях України, на півночі (окрім Сумщини), у Вінницькій та Одеській областях. У другій половині дня локальні дощі ймовірні у суботу на Черкащині, Полтавщині та місцями у Дніпрі з районами, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Telegram.

"Більша частина півдня та східні області завтра належатимуть зоні впливу антициклону Halil - тому тут буде сухо та сонячно. У неділю вночі дощі з грозами очікуються практично повсюди в Україні. Вдень 4 серпня захід та північ опиняться у сухому повітрі, а центр, схід та південь побудуть серед локальних грозових дощів. Спека на півдні та сході в неділю спаде. Перепади атмосферного тиску передбачаються у зв'язку із зміною повітряних мас, тому й тиск артеріальний може смикатися", - написала вона.

Автор: t.me/PohodaNatalka
  Циклон Т означає низький атмосферний тиск, а Н - високий, антициклон
Циклон Т означає низький атмосферний тиск, а Н - високий, антициклон

Температура повітря 3 серпня на заході та північному заході України очікується низькою. Протягом дня прогнозують +19...23°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як на екваторі: спека в Україні б'є історичні рекорди

У північних областях також дещо похолоднішає, буде +22...25°С. У центральній частині очікується +29...31°С, а на Вінниччині до +26...28°С. У східних областях буде спекотно, +30...33°С. На півдні України - у межах +30...33°С, а у північних районах Одещини буде +27...29°С.

У Києві субота очікується прохолоднішою: вдень близько +24°С, часом дощ із грозою.

Водночас у неділю в столиці переважатиме суха тепла погода.

Синоптики дали попередній прогноз погоди на останній місяць літа. Якщо липень, за інформацією синоптиків, став найтеплішим місяцем року, то на другому місці за температурними показниками буде серпень.

Водночас він очікується не таким спекотним як липень, зазначають експерти Українського гідрометцентру. Антициклональна, тобто безхмарна і суха погода триватиме майже весь місяць.

Зараз ви читаєте новину «Українців здивували прогнозом на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі