середа, 03 вересня 2014 15:12

Україна зменшила подачу електрики в Крим

Україна зменшила подачу електрики в Крим
Фото: ua.112.ua

Від сьогодні Укрінтеренерго знижує перетік потужності з енергосистеми України в Кримську енергосистему. Це пов'язано з причиною недостатнього забезпечення паливом теплових електростанцій України та дефіциту гідроресурсів.

 Про це повідомили у прес-службі ДПЗД "Укрінтеренерго".

Встановлюються наступні ліміти:

- на час ранкового (з 8 до 10 за київським часом) і вечірнього (з 18 до 22 за київським часом) максимумів навантаження - до 300 МВт;
- в денній зоні - до 500 МВт;
- у нічнийчас (з 23 до 6 за київським часом) - до 600 МВт.
 
"Підірвані терористами залізничні колії, переїзди і мости, зупинка декількох шахт у Луганській і Донецькій областях, значно ускладнюють забезпечення енергооб'єктів України вугіллям марок "А" і "Т". Дефіцит палива і, як наслідок, дефіцит генерації електроенергії, призводить не тільки до порушення балансу між генерацією та споживанням електроенергії, а й до можливих відключень електропостачання населення на території України в моменти пікових навантажень. У цей непростий час для України через руйнівні дії терористів страждають жителі країни. Пріоритетним напрямком для "Укрінтеренерго" є інтереси українських громадян, для яких тема енергозбереження стає особливо актуальною. "Укрінтеренерго" і надалі братиме активну участь у зміцненні енергетичної незалежності України", - говорить Зіневич В.О., директор ДПЗД "Укрінтеренерго".
 
У разі якщо ліміти не виконуватимуться споживачами Криму, компанія буде змушена повністю відключати "живлюючі" лінії на півострів.

Зараз ви читаєте новину «Україна зменшила подачу електрики в Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі