понеділок, 25 липня 2022 16:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна зможе боротися з ворожими дронами: НАТО передасть потрібну техніку

Україна зможе боротися з ворожими дронами: НАТО передасть потрібну техніку
Україна отримає сотні засобів для боротьби з дронами. Фото: eastnews.ua

НАТО передасть Україні сотні портативних систем боротьби з дронами.

Також до нового пакету допомоги увійдуть засоби безпечного зв'язку, пальне, медичне приладдя та захисні жилети й обладнання проти мін, хімічних та біологічних загроз. Про це каже генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Kurir.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські САУ М109 Paladin нищать росіян на фронті

"У довгостроковій перспективі ми допоможемо Україні перейти від обладнання радянської епохи до сучасного обладнання НАТО, покращити оперативну сумісність та зміцнити її інститути оборони та безпеки", – наголосив Столтенберг.

У Мадриді лідери НАТО домовилися посилити оборону на східних рубежах Альянсу.

Росія о 4:00 24 лютого ранку напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

28 лютого НАТО заявив, що вперше в контексті колективної оборони розгортає елементи реагування.

Члени Альянсу також вирішили вжити додаткових заходів для забезпечення безпеки та оборони всіх членів НАТО і продовжуватимуть пристосовуватися до "нової норми" європейської безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Україна зможе боротися з ворожими дронами: НАТО передасть потрібну техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі