пʼятниця, 24 квітня 2009 16:37

Україна обігнала Росію за темпами інфляції

Україна обігнала Росію за темпами інфляції
Росія в I кварталі 2009 року за темпами інфляції опинилася на третьому місці після Білорусі та України серед європейських країн. Про це повідомляє Федеральна служба державної статистики (Росстат) РФ, посилаючись на дані Євростату, національних статистичних служб і дані, що розміщуються в мережі інтернет, відповідно до вимог Спеціального стандарту розповсюдження даних (ССРД) Міжнародного валютного фонду.

Рівень споживчих цін в Росії до кінця березня з початку року виріс на 5,4%. При цьому серед даних країн в I кварталі 2009г. найбільший приріст споживчих цін на товари і послуги був зафіксований в Білорусі - 6,1% та в Україні - на 5,9%. Також значною інфляція виявилася в Латвії - 3,3%, Литві - 2,9% та Румунії - 2,6%. У країнах Євросоюзу в середньому споживчі ціни виросли на 0,2%.

При цьому у низці європейських країн в I кварталі 2009 року спостерігалося зниження споживчих цін в порівнянні з початком року: у Бельгії, Німеччині, Ірландії, Іспанії, Італії, на Кіпрі, в Португалії, Естонії (в середньому на 0,1-1,5%).

За період з початку року споживчі ціни на продукти харчування найбільшою мірою зросли в Угорщині та на Кіпрі - на 4,9%, на Мальті - на 4,3%, в Польщі - на 3,8%, у Фінляндії - на 2,1%. В той же час рівень цін на продовольство в Іспанії, Естонії, Португалії, Ірландії, Данії, Словаччині, Австрії знизився в порівнянні з кінцем 2008 р. на 0,3-1,2%. У Росії за період з початку року продукти харчування стали дорожчими на 5,3% (у країнах ЄС - в середньому на 0,6%).

За матеріалах РБК, Topnews

Зараз ви читаєте новину «Україна обігнала Росію за темпами інфляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі