середа, 29 липня 2020 10:30

Погіршився прогноз щодо відновлення авіакомпаній після пандемії

Погіршився прогноз щодо відновлення авіакомпаній після пандемії
Очікують, що глобальна кількість перевезень впаде на 55% у 2020 році у порівнянні з 2019 роком. Фото: pixabay

Глобальний рівень пасажирських авіаперевезень не вдасться повернути до рівня, що був до пандемії коронавірусу, щонайменше до 2024 року.

Про це попереджає Міжнародна асоціація повітряного транспорту, пише Euronews.

"Світовий авіатранспорт не повернеться до рівня до пандемії коронавірусу щонайменше до 2024-го, на рік пізніше, ніж раніше передбачалося", - повідомила Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні започатковують нового авіаперевізника

Очікують, що глобальна кількість перевезень впаде на 55% 2020 року в порівнянні з 2019-м. Хоча пасажиропотік має зрости на 62% 2021 року, перельоти все одно зменшаться майже на третину у порівнянні з 2019-м.

"Попри те, що розвинені країни, окрім США, значною мірою успішно стримують поширення коронавірусу, у цих країнах, а також Китаї трапляються нові спалахи. Крім того, у багатьох країнах, що розвиваються, наразі мало ознак успішного стримування вірусу, а ці країни у поєднанні з США становлять 40% світового ринку авіаперевезень", - зазначає IATA.

Міжнародний аеропорт "Київ" ім. Сікорського починає поетапне скорочення своїх співробітників, на тлі кризи авіаційної галузі через пандемію коронавірусу, повідомила пресслужба. В даний час підрозділ аеропорту вирішує, кого зі співробітників звільнити і як оптимізувати роботу підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Погіршився прогноз щодо відновлення авіакомпаній після пандемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі